لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۱۸ ثور ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۴۰

«مذاکرات صلح میان امریکا و طالبان به مرحلهء سرنوشت ساز رسیده است»


گزارش ها می رسانند که مذاکرات صلح میان طالبان و امریکا، به یک مرحله سرنوشت ساز رسیده است.

خبرگذاری رویترز به نقل از مقامات امریکایی گزارش داده که گفته اند: دیپلوماسی مذاکرات با طالبان با آنکه به یک نقطه حساس رسیده است، این یک پروسه دراز مدت و دوامدار خواهد بود.

پس از تقریباً ده ماه گفتگو های پنهانی، مقامات ارشد امریکایی می گویند که مذاکرات با طالبان مسلح به یک مرحله مهم و سرنوشت ساز رسیده است.

به گزارش خبرگذاری رویترز، مقامات امریکایی با نماینده های طالبان چندین بار دیدار کرده اند که بیشتر این ملاقات ها در دوحه و آلمان صورت گرفته است.

رویترز می نویسد: در این دیدار ها نماینده های ملا محمد عمر رهبر طالبان و اعضای شورای کویته هم شرکت داشته اند.

مقامات امریکایی که بنابر حساس بودن موضوع نمی خواهند از آنها نام گرفته شود، به رویترز گفته اند: آنها به زودی خواهند دانست که آیا رسیدن به یک توافق در باره صلح ممکن است تا در نتیجه آن جنگ افغانستان به پایان برسد؟

یک مقام امریکایی که در مذاکرات شرکت داشته می گوید: آنها در حال حاضر در آستانه مرحله بعدی مذاکرات قرار دارند و این به آن معناست که راهی را در یافته اند که برای آنها امکان اعتماد دو جانبه را به میان می آورد.

خبرگذاری رویترز می نویسد: مقامات امریکایی به عنوان بخشی از این دیپلوماسی، حالا روی این موضوع غور می کنند که تعداد نامعلومی از افراد طالبان از زندان گوانتانامو به زندان های حکومت افغانستان منتقل شوند.

گزارش می افزاید، مقامات امریکایی از مذاکره کننده های طالبان این را هم خواسته اند تا رهبران طالبان نیز باید برای به میان آمدن اعتماد، برخی اقدام ها را اتخاذ کنند، مانند محکوم کردن تروریزم و اعلان این موضوع برای مردم که آنها مذاکرات صلح را با حکومت افغانستان آغاز کرده اند.

به گفته مقامات امریکایی، اگر گفتگو های فعلی نتیجه بدهد، گام بعدی حمایت آشکار ایالات متحده از ایجاد نماینده گی سیاسی طالبان در خارج از افغانستان خواهد بود.

امریکایی ها به طالبان گفته اند که از این نماینده گی سیاسی نباید برای جمع آوری پول، تبلیغات و یا هم به هدف تشکیل یک حکومت تبعیدی استفاده شود بلکه برای ادامه و پایان مذاکرات و شرکت طالبان در حکومت افغانستان کمک کند.

خبرگذاری رویترز در ادامه نوشته است: با آنکه مقامات امریکایی گفته اند که دیپلوماسی مذاکرات به یک مرحله حساس رسیده است، این را پذیرفته اند که این پروسه درازمدت و دوامدار خواهد بود.

به گفته این مقامات، آنها در مورد این مذاکرات به رییس جمهور کرزی معلومات داده اند و مذاکره کننده های امریکایی پیش از نشست و بعد از آن با حامد کرزی دیدار کرده اند. اما از تبصره در باره این که آیا در گفتگو ها، نماینده حکومت افغانستان هم شامل است، خودداری کرده اند.

تا حالا چندین بار در مورد مذاکرات امریکا با طالبان گزارش های پخش شده اند و مقامات امریکایی با سید طیب آغا منشی سابق ملا محمد عمر دیدار کرده بودند.

همچنان پاکستان در یک نشست با برادر رهبر شبکه حقانی، ابراهیم حقانی، میانجی گری کرده است.

اما مانند حالا اقدام های گسترده دیپلوماتیک و انتقال احتمالی زندانیان گوانتانامو به زندان های تحت اداره حکومت افغانستان چیزی گفته نشده بود.

مقامات امریکایی که در مذاکرات شرکت داشتند، اعتراف می کنند که در این مساله، مشکلات زیاد در برابر آنها وجود خواهد داشت.

درز های موجود در صفوف طالبان، تردید های رییس جمهور کرزی و برخی مشاورین او در این مورد و تاکید پاکستان که می خواهد در آینده افغانستان نقش مهم و حتی اساس داشته باشد، از مشکلاتی اند که به گفته مقامات، در برابر تلاش های صلح در افغانستان موانع را ایجاد می کند.
XS
SM
MD
LG