لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۹ حمل ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۳۲

«شماری از رسانه ها از سوی استخبارات کشورهای همسایه تمویل می شوند»


صدیق الله توحیدی مسوول دیده بان رسانه ها یا (نی)
صدیق الله توحیدی مسوول دیده بان رسانه ها یا (نی)
با آنکه در ده سال گذشته در عرصه ی رشد رسانه ها در افغانستان پیشرفت های چشمگیر صورت گرفته، اما نگرانی هایی وجود دارند که هنوز هم تعدادی از رسانه های افغانی از سوی اشخاص زورمند و کشور های همسایه تمویل می شوند.

دفتر حمایت کننده ی رسانه های آزاد در افغانستان (نی) از نحوه فعالیت شماری از رسانه های آزاد در کشور ابراز نگرانی کرده است.

این دفتر بخاطر می گوید که هنوز هم تعدادی از رسانه ها از سوی حلقات زورمند و کشور های همسایه ایران و پاکستان تمویل می شوند.

صدیق الله توحیدی مسوول دیده بان رسانه ها در دفتر نی به روز یکشنبه در نشست که به هدف ایجاد نخستین انستیتوت رسانه یی در کابل برگزار شده بود، گفت ممکن چنین رسانه ها سبب برهم زدن وحدت ملی در کشور شوند:

« این واقعاً قابل نگرانی است، به خاطریکه شماری از رسانه هایی اند که از سوی استخبارات ایران و پاکستان تمویل می شوند.
ممکن این مساله کشور را یکبار دیگر در میان هم انداخته، سبب ایجاد منازعه در کشور شود و یا دیگر توطئه های را به راه بی اندازد که سبب پارچه شدن اتحاد و حدت مردم گردد و این شامل رسانه های چاپی و برقی می باشد.»


آقای توحیدی مشخص نکرد که کدام رسانه ها متعلق به کشور های همسایه اند، اما وی گفت، کشور های ایران و پاکستان می خواهند از این طریق به اهداف شان نایل آیند.

پیش از این کمیته دفاع از خبرنگاران نیز گفته است تعدادی از رسانه هایی اند که از سوی کشور های همسایه تمویل می شوند.

اما مقامات وزارت اطلاعات فرهنگ افغانستان می گویند که آنان به اساس یک معیار به رسانه ها جواز فعالیت می دهند.

داکتر سید مخدوم رهین وزیر اطلاعات فرهنگ می گوید که آنان توانایی و ظرفیت کنترول تمامی رسانه ها در عین زمان ندارند:

« شواهدی که این گپ را به اثبات برساند در دست ما نیست، چون مانیتور این قدر رسانه بر ما کار آسان نیست که تمام آن ها را در 24 ساعت مانیتور کنیم که اینکار برما مقدور نیست.
تشخیص این گپ برای ما آسان نیست که جواز ندهیم. ممکن است اشخاصی چنین کاری را کنند، اما در آغاز کار هیچ کس نمی آید که من نوکر فلان کشور استم به من جواز بدهید.»


اکنون بیش از 30 تلویزون، حدود 150 رادیو و ده ها نشریه چاپی در افغانستان فعالیت دارند.

با آنکه رسانه ها در افغانستان در طول چند سال اخیر رشد قابل ملاحظه داشته اند، اما گفته می شود که اکثریت رسانه ها مستقل نیستند و به نحوی از سوی حلقات سیاسی، اشخاص زورمند و کشور های خارجی تمویل می شوند.
XS
SM
MD
LG